Çelik kepenk tamiri
En sık karşılaşılan çelik kepenk arızası motor yanmasıdır. Motor yanması sebebi için ağır lamellerin kullanıldığı kepenk için yükü taşımaya takılan motorun kapasitesinin düşük olması sonucu motor aşırı zorlanır ve zamanla (bu süre zorlanmaya bağlı olarak kısa veya uzun olabilir) motor yanar ve arızalanır Bu gibi durumlarda motorun değişmesi gerekebilir. Tamiri söz konusu olan otomatik kepenk motoru bakımı yapılarak test edilir ve sonuç aynı olur ise motor değişmek zorunda kalacaktır.
Sıklıkla çelik kepenk tamiri yapılan arızaların başında palet kayması ve tapa kırılması gelmektedir. Çelik Kepenk sistemleri içerisindeki paletler zamanla kaymaktadır. Kayan paletler sonucu zorlanan tapalar kırılır ve bunun sonucunda motor kablosonu lameller hareket ettikçe sürtünerek zamanla kesilir ve kopar. Bu arızanın önüne geçilmesi için 3-6 aylık zamanlı peryodik bakımlarının yapılması ve düzenli olarak paletler ve tapalar düzenlenmelidir.
Boru başı kırılması ve rulman dağılması arızası için gelen arıza ekibi rulman içindeki bilyenin zamanla yağlarının toz ile karışarak katılaşması sonucu bilyeler birbirine kaynar. Bu durum sonucunda oluşan arıza ile rulmanlar zamanla dağılır ve mekanizma çalışmaz hale gelir. Bu sorunun önüne geçebilmek için peryodeik bakımlarda rulman ve boru sistemi düzenli olarak yağlanmalıdır.
Alıcı kart yanması sonucunda çelik kepenk tamiri gerekebilir. Alıcı kartlar sıklıkla sıvı teması ve yüksek voltaj nedeniyle olmaktadır. Bu sorunun önüne geçmek için regülatör sistemi kullanılarak şebeke gerilimi dengelenmelidir. Ayrıca bir diğer alıcı kart arızası ise alıcı karttaki rölelerin arızalanması sonucu oluşmaktadır. Röle sistemi tamir edilerek bu sorun giderilebilir.
Askı boşa çıkması arızası ise palet kırılması sonucu meydana gelmektedir. Palet kırılması ise kepenk altında unutulan eşyalar sonucu olabilmektedir.
Çelik kepenk tamiri konusunda uzman ve eli hızlı personelimiz ile kaliteli yedek parçaları buluşturduk ve sorunlarınızı çözüme kavuşturduk...